Pizza de casă cu Secretul Bunicii

Pizza este cu siguranță unul dintre felurile de mâncare ce ocupa un loc special în inimile pofticioase. Este imposibil să nu te îndrăgostești de triunghiruile ei delicioase și crocante sau să poți rezista mirosului atât de apetisant.

Dar știi care este, de fapt, cel mai frumos lucru cand vine vorba de pizza? O poți prepara de unul singur. Urmărește rețeta noastră pas cu pas și adaugă topping-urile potrivit gusturilor tale!

Ingrediente:

  • 500g făină albă
  • 15g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 10g zahăr
  • 5gr sare
  • 20ml ulei de măsline
  • 280ml apă.

Nu crezi în dragoste la prima mușcătură? Ei bine, pizza este dovada clară care te va convinge.

Pregătește cuptorul și ustensilele de bucătărie și fii gata să începi o aventură culinară de neuitat. Iată ce trebuie să faci:

Amestecă făina, sarea, zahărul, drojdia, apoi adaugă apă. Continuă până când ingredientele se imbină intr-un amestec omogen, iar aproape de final introduci și uleiul în această ecuație.

Acum este momentul ca mâinile tale să facă și mai multă magie. Frământă rezultatul final pe masa unsă, de preferat cu ulei, pană când se transformă într-un aluat fin. După atât de multă mișcare, aluatul tău va avea nevoie de o mica pauză, așa că acoperă-l cu pânză și lasa-l sa se odihnească aproximativ 10-15 minute.

A sosit timpul să folosești sucitorul. Întinde o bucată de 300gr din aluatul rezultat pană când reușești să obții forma tăvii, fie ea pătrată sau rotundă.

Unul dintre cei mai importanți pași este adăugarea sosului de roșii, după care trebuie să lași pizza în cuptor 2-3 minute pentru a evapora apa pe care o conține acesta.

Totul este aproape gata! Urmează să adaugi topping-ul. Aici îți poți folosi creativitatea la capacitate maximă și să combini ingredientele după bunul plac. De la roșii, ardei, ciuperci, bacon sau salam, simte-te liber să folosești orice ingredient care iți încântă papilele gustative.

Se coace aproximativ 10-12 minute la o termperatură de 230-250°C și vei obține o pizza gustoasă pe placul tuturor.


pizza-1

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne