INGREDIENTE
Pentru această rețetă de pizza de casă, ai nevoie de:
- 30g faina, 3g drojdie uscata
- 200 ml apa
- putina sare, 30 ml ulei
PAȘI
- Faina se cerne intr-un vas, se adauga drojdia si se amesteca, apoi se adauga sarea si in final apa, aproximativ 150 ml din cei 200. Se framanta aluatul adaugand uleiul putin cate putin, se mai pune apa daca aluatul mai cere. La final, aluatul trebuie sa fie elastic, potrivit de tare si sa nu se lipeasca de maini. Se face o bila, se cresteaza in forma de cruce cu un cutit si se lasa la crescut. Cand aluatul a crescut, se intinde intr-o foaie de dimensiunea tavii ( se presara faina inainte pe masa de lucru ). Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina / hartie de copt apoi se asaza aluatul in tava. La pizza de casă puteti pune orice ingrediente doriti si va plac, eu am pus cascaval, salam, cabanos, ardei kapia, porumb, ciuperci, masline.