pizza cu ton

INGREDIENTE

 

  • 200 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • o priza de sare
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 conserva ton
  • 1 rosie
  • 1 ceapa mica
  • busuioc
  • 2 linguri parmezan
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingura pasta de rosii pentru uns blat

PAȘI

  • Se pune drojdia la toipt cu un pic de apa calduta. Intr-un bol se pune faina apoi se toarna apa calduta , amestecata cu sare si uleiul de masline, apoi se pune drojdia topita si se incepe sa se amestece. Cand s-a legat aluatul se scoate pe masa de lucru si se framnta pana cand obtinem un aluat elastic si care nu se lipeste de mana(mai puteti pune f putin ulei daca e necesar). Dupa care se pune intr-un bol se acopera cu un prosop si se lasa la cad sa creasca intre 40 min si 1h 30min. depinde de temperatura camerei. Dupa ce a crescut aluatul, se pune me masa de lucru, se intinde o foaie si se pune in tava. Blatul se unge cu pasta de rosii, se pune tonul din conserva, rosiile si ceapa taiate felii subtiri. Optional pentru aroma se pune si busuioc proaspat dupa care cascaval si parmezan ras. Se da la cuptor 15-20 min

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne