Pizza cu roșii și creveți

INGREDIENTE

 

  • 14 grame drojdie Secretul Bunicii
  • 4 căni de făină
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 1/2 cană de apă caldă
  • 3/4 linguriță de sare
  • 1/2 lingură de ulei
  • 1 ½ apă călduță
  • Topping
  • 2 linguri de ulei
  • sare și piper pentru asezonat, după gust
  • 400 de grame de creveți nepreparați, curățați.
  • 5 căței de usturoi tăiați mărunt
  • 1 ceapă mică, tăiată subțire
  • 1 cană de vin alb sau roșu
  • 2 căni de roșii tăiate pe jumătate
  • 2 căni de mozzarela răzuită
  • 1/4 linguriță de oregano uscat
  • 1/4 linguriță de fulgi de chilli
  • 1/2 cană de frunze de busuioc proaspete, mărunțite
  • Parmezan ras

PAȘI

  • Drojdia se dizolvă în apa călduță, alături de zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
  • Se amestecă sarea cu făina și peste se adaugă amestecul de drojdie și o lingură de ulei, apoi aluatul se frământă și se lasă la crescut pentru 30-60 de minute, după ce se unge cu ulei.
  • Aluatul crescut se întinde într-un dreptunghi foarte subțire. Ungeți o tavă cu ulei și așezați aluatul în aceasta.
  • Preîncălziți cuptorul la 260 de grade Celsius
  • Într-o tigaie încălziți uleiul pe foc medium-tare. Asezonați creveții cu sare și piper și îi puneți în tigaie. Îi sotați timp de un minut pe o parte, îi întoarceți și îi lăsați pe foc până ce sunt bine făcuți. Dupa ce creveții sunt gata, îi transferați pe un alt platou.
  • Trunați încă o lingură de ulei în tigaie și adăugați ceapa. O sotați foarte puțin, cam 5 minute, până ce este transparentă. Adăugați usturoiul, îl lăsați pe foc 1 minut, apoi adăugați vinul. Amestecați bine în tigaie, în jur de 1 minut, pentru a curăța tigaia de ceea ce a rămas de la creveți. Adăugați și roșiile, fulgii de chilli și și oregano. Dați focul pe mic și lăsați încă 10-15 minute. Amestecați din când în când pentru. Închideți focul și lăsați deoparte pentru moment.
  • Ungeți aluatul cu o lingură de ulei. Puneți jumătate din mozzarella pe aluat, aveți grijă să lăsați 2-3 cm liber înspre margini. Turnați sosul de roșii, adăugați creveții și apoi restul de mozzarella.
  • Dați la cuptor pentru 10-12 minute sau până aluatul este auriu-maroniu. După ce o scoateți din cuptor, presărați parmezan și busuioc.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne