INGREDIENTE
- 14 grame drojdie Secretul Bunicii
- 4 căni de făină
- 1/2 linguriță de zahăr
- 1/2 cană de apă caldă
- 3/4 linguriță de sare
- 1/2 lingură de ulei
- 1 ½ apă călduță
- Topping pizza cu creveți și roșii:
- 2 linguri de ulei
- sare și piper pentru asezonat, după gust
- 400 de grame de creveți nepreparați, curățați.
- 5 căței de usturoi tăiați mărunt
- 1 ceapă mică, tăiată subțire
- 1 cană de vin alb sau roșu
- 2 căni de roșii tăiate pe jumătate
- 2 căni de mozzarela răzuită
- 1/4 linguriță de oregano uscat
- 1/4 linguriță de fulgi de chilli
- 1/2 cană de frunze de busuioc proaspete, mărunțite
- Parmezan ras
PAȘI
Pentru o delicioasă pizza cu creveți, rețeta este:
- Drojdia se dizolvă în apa călduță, alături de zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
- Se amestecă sarea cu făina și peste se adaugă amestecul de drojdie și o lingură de ulei, apoi aluatul se frământă și se lasă la crescut pentru 30-60 de minute, după ce se unge cu ulei.
- Aluatul crescut se întinde într-un dreptunghi foarte subțire. Ungeți o tavă cu ulei și așezați aluatul în aceasta.
- Preîncălziți cuptorul la 260 de grade Celsius
- Într-o tigaie încălziți uleiul pe foc medium-tare. Asezonați creveții cu sare și piper și îi puneți în tigaie. Îi sotați timp de un minut pe o parte, îi întoarceți și îi lăsați pe foc până ce sunt bine făcuți. Dupa ce creveții sunt gata, îi transferați pe un alt platou.
- Trunați încă o lingură de ulei în tigaie și adăugați ceapa. O sotați foarte puțin, cam 5 minute, până ce este transparentă. Adăugați usturoiul, îl lăsați pe foc 1 minut, apoi adăugați vinul. Amestecați bine în tigaie, în jur de 1 minut, pentru a curăța tigaia de ceea ce a rămas de la creveți. Adăugați și roșiile, fulgii de chilli și și oregano. Dați focul pe mic și lăsați încă 10-15 minute. Amestecați din când în când pentru. Închideți focul și lăsați deoparte pentru moment.
- Ungeți aluatul cu o lingură de ulei. Puneți jumătate din mozzarella pe aluat, aveți grijă să lăsați 2-3 cm liber înspre margini. Turnați sosul de roșii, adăugați creveții și apoi restul de mozzarella.
- Dați la cuptor pizza cu creveți pentru 10-12 minute sau până aluatul este auriu-maroniu. După ce o scoateți din cuptor, presărați parmezan și busuioc.