INGREDIENTE:
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 320 ml apă caldă
- 450g făină
- 30 ml ulei de măsline
- Vârf de zahăr
- Vârf de sare
- 15 g zahăr granulat
- Făină de porum
Pentru topping:
- 2-3 căței de usturoi, tocat și prăjit
- 80 ml sos pesto de busuioc
- 250g piept de pui, feliat și gătit
- 150 g mozzarella
- Busuioc proaspăt pentru ornat
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm 5-10 minute să se activeze.
- Într-un vas mare amestecăm făina, uleiul de măsline, sarea, zahărul și amestecul de drojtie plus restul de apă. Mixăm la viteză mină timp de un minut. Apoi, după ce s-au integrat toate ingredientele, frământăm cu mâna timp de 7 minute. Mai adăugăm făină daca aluatul pentru pizza cu pui este prea moale.
- Când aluatul devine neted și elastic, îl formăm într-o bilă, îl punem într-un bol, îl ungem cu uleui de măsline, îl acoperim cu o folie de plastic și îl punem la crescut pentru o oră, la loc cald.
- Aluatul crescut îl împărțim în două bile, pe care le punem în vase diferite și le lăsăm la crescut 15 minute.
- Preîncălzim cuptorul la 250 ° C și î l lăsăm să se încălzească cel puțin 30 de minute. Ungem cu ulei de măsline și presărăm făină de porumb pentru aromă.
- Aplatizăm aluatul și îl modelăm în formă de pizza. Periem ușor cu ulei și ridicăm ușor marginea aluatului pentru a crea crusta din jurul pizzei. Lăsăm 15 minute aluatul să se odihnească înainte de a adăuga toppingul.
- Acoperim aluatul cu usturoiul gătit, întindem sosul pesto și adăugăm puiul mărunțit. Presărăm bucățile de mozzarella pe deasupra și punem la copt pentru 12-15 minute.
- Scoatem din cuptor, ornăm pizza cu pui cu busuioc proaspăt! Poftă bună!