INGREDIENTE
- 500 g făină
- 20 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 250 ml apă călduță
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță zahăr
- 2 lingurițe de sare
- 200 g boabe de porumb
- 150 g mozzarella
- 100 g șuncă Praga
- 125 ml smântână
- o jumătate linguriță ulei de măsline
PAȘI
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
- Acoperim recipientul și îl lăaăm la loc călduros pentru 15 minute.
- într-un bol adăugăm făina, în mijloc punem conținutul de drojdie, adăugăm uleiul de măsline și apa caldă. Se adaugă sarea și se frământă până se omogenizează ingredientele.
- Mutăm totul într-un vas uns cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm s se dospească la loc călduros până își dublează volumul.
- După dospire, se așează aluatul pe masa de lucru, se împarte în 4 și se întinde cu mâna fiecare porție.
- Se așează pizza în tava tapetată cu ulei de măsline.
- Se întinde smântâna, se adaugă șunca și boabele de porumb bine scurse.
- Preîncălzim cuptorul la 200 grade. Introducem pizza cu porumb pentru 7-8 minute.
- După 7-8 minute, deschidem ușa cuptorului și presărăm pe suprafața pizzei cuburile de mozzarella. O lăsăm la cuptor încă 6 minute.
- Poftă bună!