Re╚Ťet─â pizza cu mozzarella ╚Öi creve╚Ťi

INGREDIENTE:

Pentru aluatul de pizza:

  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 15g drojdie proasp─ât─â Secretul Bunicii
  • 3┬Ż c─âni de f─âin─â alb─â
  • 1 lingur─â de zah─âr alb
  • 1 linguri╚Ť─â de sare

Pentru topping:

  • 1 lingur─â de ulei de m─âsline
  • 1 lingur─â de unt
  • 2 c─â╚Ťei de usturoi, toca╚Ťi
  • ┬╝ can─â de vin alb
  • 2 linguri╚Ťe de suc de l─âm├óie
  • ┬╝ linguri╚Ť─â sare
  • 1 can─â de br├ónz─â mozzarella m─ârun╚Ťit─â
  • 150g de creve╚Ťi cur─â╚Ťa╚Ťi
  • 20g p─âtrunjel tocat

PA╚śI:

  • Dizolv─âm drojdia proasp─ât─â Secretul Bunicii ├«n pu╚Ťin─â ap─â c─âldu╚Ť─â ╚Öi o l─âs─âsm s─â se activeze 5-10 minute.
  • Mai departe, amestec─âm ├«ntr-un bol uleiul, amestecul de drojdie, ┬Ż can─â de f─âin─â, zah─ârul ╚Öi sarea.
  • Ad─âug─âm treptat restul f─âinei ╚Öi amestec─âm p├ón─â c├ónd aluatul este u╚Öor lipicios ╚Öi elastic.┬áDac─â este prea lipicios, ad─âug─âm ┬╝ can─â de f─âin─â suplimentar─â.
  • Fr─âm├ónt─âm aluatul de pizza cu mozzarella pe o suprafa╚Ť─â f─âinoas─â timp de 5-7 minute.
  • A╚Öez─âm aluatul ├«ntr-un vas uns cu ulei, ├«l acoperim ╚Öi ├«l l─âs─âm la odihn─â aproximativ 60-90 de minute.
  • Pentru topping, amestec─âm uleiul ╚Öi untul ├«ntr-o tigaie la foc mic.
  • Odat─â ce amestecul a deveit fierbinte, ad─âug─âm usturoiul ╚Öi amestec─âm ├«nc─â 1 minut.
  • La sf├ór╚Öit ad─âug─âm vinul, sarea ╚Öi sucul de l─âm├óie.
  • Dup─â ce am dat form─â rotund─â aluatului de pizza, folosim o lingur─â pentru a distribui uniform sosul.
  • Ad─âug─âm creve╚Ťii ╚Öi pres─âr─âm peste pizza mozzarella peste toat─â suprafa╚Ťa.
  • Pre├«nc─âlzim cuptorul la 180┬░C ╚Öi l─âs─âm pizza aproximativ 12-15 minute. Poft─â bun─â!
pizza mozzarella

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne