Pizza cu Marshmellow și Ciocolată

INGREDIENTE

 

  • Pentru aluat
  • 218 grame de făină
  • 18 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 linguri de zahăr
  • 1/2 cană de apă caldă (nu fiartă)
  • 2 linguri de unt sau margarină înmuiată, nu topită.
  • Glazură:
  • 1 cană de biscuiți graham pisați
  • 1 pungă de fulgi de ciocolată semi-dulci sau un baton de ciocolată
  • 1-2 cești de mini marshmellow sau bezele

PAȘI

  • Combinați o cană de făină cu drojdie, fără a dizolva drojdia, zahărul și sarea într-un bol mare. Cerneți restul de făină până devine un aluat fin. Aluatul trebuie să formeze o bilă ușor lipicioasă. Turnați puțină făină peste blat și puțină pe palme. Bateți aluatul timp de 4 minute (până nu mai este lipicios și este elastic).Daca este nevoie, mai turnați făină peste aluat pentru a nu fi lipicios. Acoperiți aluatul și lăsați-l la odihnit timp de zece minute. Puneți aluatul într-o tavă de pizza rotunda, unsă cu ulei sau unt sau într-o formă de copt rotundă tapetată în folie de copt.
  • Pentru glazură presărați biscuiții pisați peste aluat. Presați cu degetele biscuiții în aluat, apoi presărți fulgii de ciocolată sau batonul de ciocolată ras peste. La final puneți bezeaua sau mini marshmellows peste.
  • Dați cuptorul la cea mai mica intensitate și lăsați la copt între 11-14 minute sau până ce blatul este maron-auriu.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne