Pizza cu Mangold (sfeclă elvețiană), cârnat și mozzarela

INGREDIENTE

 

  • 14 grame drojdie Secretul Bunicii
  • 4 căni de făină
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 1/2 cană de apă caldă
  • 3/4 linguriță de sare
  • 1/2 lingură de ulei
  • 1 ½ apă călduță
  • Topping
  • 2 linguri de ulei
  • 2 cârnați italienești, de preferat doar umplutura
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 2 jumătăți de sflecă elvețiană Mangold tăiate mărunt
  • sare kosher
  • piper negru
  • 1/4 cană de mălai
  • 115 grame de Mozzarela rasă
  • 1/2 cană de parmezan ras
  • 1/2 linguriță de pudră de boia de ardei

PAȘI

  • Drojdia se dizolvă în apa călduță, alături de zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
  • Se amestecă sarea cu făina și peste se adaugă amestecul de drojdie și o lingură de ulei, apoi aluatul se frământă și se lasă la crescut pentru 30-60 de minute, după ce se unge cu ulei.
  • Aluatul crescut se întinde într-un dreptunghi foarte subțire, care se așază pe hârtie de copt unsă.
  • Preîncălziți cuptorul la 220 de grade Celsius
  • Într-o tigaie pusă pe foc medium, turnați o lingură de ulei de măsline și prăjiți cârnatul timp de 7-8 minute, în timp ce îl presați cu lingura până ce este maroniu și sfărâmicios. Puneți la scurs pe un șervețel de hârtie.
  • Scurgeți jumătate din uleiul din tigaie, în cel rămas căliți usturoiul. După ce usturoiul este călit adăugați sfecla, de preferat în două etape, până când este moale, asezonați cu sare și piper. La final scoateți totul pe un șervețel de hârtie și lăsați la scurs.
  • Pe o suprafață turnați mălaiul și întindeți aluatul pe mălai, într-o formă rotundă sau pătrată. Mutați aluatul pe o folie de copt unsă cu ulei. Puneți pe deasupra jumătate din mozzarela, parmezan, cârnați și sfeclă.
  • Dați la copt pizza până ce aluatul este auriu maroniu (12-15 minute).

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne