Rețetă pizza cu ciuperci și rozmarin

INGREDIENTE:

Pentru aluat:
  • 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ¾ cană apă călduță
  • 2 căni și jumătate de făină
  • 2 linguri ulei de măsline
Pentru topping:
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 200 g ciuperci
  • Jumătate de ceapă roșie tăiată subțire
  • Sare și piper
  • 150 g mozzarella afumată
  • Pătrunjel proaspăt tocat
  • Rozmarin proaspăt tocat

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în apă călduță și așteptăm 5 minute să se activeze.
  • În vasul unui mixer amestecăm drojdia și apa caldă alături de 2 căni de făină, sara și uleiul de măsline până se formează aluatul .
  • Pe o suprafață unsă cu ulei frământăm aluatul timp de 10 minute, adăugând suficientă făină din cea rămasă, până aluatul devine neted, moale și elastic. Formăm aluatul într-o bilă, îl punem într-un bol și îl lăsăm la crescut o oră-o oră jumătate, până își dublează dimensiunea.
  • Între timp, pregătim topping-ul. Încălzim uleiul ăntr-o tigaie. Agăugăm ciupercile tăiate, ceapa, rozmarinul, sarea și piperul. Le amestecăm 5-6 minute, apoi le scoatem (saute).
  • Atunci când aluatul este aproape ridicat, porim cuptorul. Împărțim aluatul și îl uniformizăm într-un cerc. Punem la cuptor pizza cu ciuperci, adăugăm topping-ul deasupra și mozzarella, punem ulei de măsline și pătrunjel.
  • Poftă bună!
pizza cu ciuperci

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne