INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ¾ cană apă călduță
- 2 căni și jumătate de făină
- 2 linguri ulei de măsline
Pentru topping:
- 1 lingură ulei de măsline
- 200 g ciuperci
- Jumătate de ceapă roșie tăiată subțire
- Sare și piper
- 150 g mozzarella afumată
- Pătrunjel proaspăt tocat
- Rozmarin proaspăt tocat
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în apă călduță și așteptăm 5 minute să se activeze.
- În vasul unui mixer amestecăm drojdia și apa caldă alături de 2 căni de făină, sara și uleiul de măsline până se formează aluatul .
- Pe o suprafață unsă cu ulei frământăm aluatul timp de 10 minute, adăugând suficientă făină din cea rămasă, până aluatul devine neted, moale și elastic. Formăm aluatul într-o bilă, îl punem într-un bol și îl lăsăm la crescut o oră-o oră jumătate, până își dublează dimensiunea.
- Între timp, pregătim topping-ul. Încălzim uleiul ăntr-o tigaie. Agăugăm ciupercile tăiate, ceapa, rozmarinul, sarea și piperul. Le amestecăm 5-6 minute, apoi le scoatem (saute).
- Atunci când aluatul este aproape ridicat, porim cuptorul. Împărțim aluatul și îl uniformizăm într-un cerc. Punem la cuptor pizza cu ciuperci, adăugăm topping-ul deasupra și mozzarella, punem ulei de măsline și pătrunjel.
- Poftă bună!