Rețetă pizza cu busuioc și mozzarella

INGREDIENTE:

  • 2 căni făină
  • ¾ cană apă călduță
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 1 lingură zahăr granulat
  • Sare după gust
  • Roșii uscate în ulei de măsline (un borcan – 250 g, felii subțiri)
  • 10 frunze busuioc
  • Mozzarella mărunțită o cană jumătate

PAȘI:

Pentru a face pizza cu mozzarela si busuioc trebuie să ai în vedere următoarele:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • În vasul unui mixer amestecăm făina, apa, uleiul, drojdia și zahărul, în jur de 5 minute, până devine un altuat moale și neted.
  • Îndindem aluatul într-un oval mare și îl așezăm pe o foaie de gătit, acoperim cu folie de plastic și lăsăm la crescut pentru 25 de minute.
  • În acest timp, preîncălzim cuptorul. Nivelăm aluatul crescut și completăm cu roșii și ulei. Acoperim uniform cu frunze de busuioc tăiate sfărâmate. Apoi adăugăm și brânza.
  • Coacem pentru 25 de minute, până când blatul este gătit bine și mozzarella topită. Tipul de coacere variază în funție de roșii și câtă brânză a fost adăugată.
  • Poftă bună!
reteta pizza de casa cu mozzarele si busuioc

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne