Pizza cu broccoli

INGREDIENTE

 

  • 500 g faina
  • Pentru topping: broccoli ceapa rosie parmezan telemea
  • Pentru sos: 1/2 conserva de rosii in suc propriu
  • sare si piper
  • 2-3 catei usturoi
  • busuioc si oregano
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 250 ml apa sau lapte
  • 2 linguri ulei de masline

PAȘI

  • Topping: Intr-o cratita punem apa la fiert. Cand da in clocot punem putina sare si putina nucsoara. Broccoli il desfacem in buchetele potrivite ca marime, apoi il punem in apa clocotita si-l fierbem cateva minute, pana se inmoaie usor. Rasturnam intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine de apa si sa se racoreasca. Cascavalul se rade, telemeaua se sfarama cu mana sau cu furculita. Ceapa se taie inele, se presara cu putina sare si se freaca intre degete, sa se desfaca si sa se inmoaie putin. Sos de rosii: Rosiile se pun in blender cu restul ingredientelor si se mixeaza pana la omogenizare. Aluat: Aluatul se poate prepara si la masina de paine. Ingredientele se pun in cuva masinii de paine in ordinea enumerata, apoi se foloseste programul de framantare+dospire. Pentru cine framanta manual: punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem aluatul cu mana in foaie subtire pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin malai. Ungem cu sos de rosii, acoperim toata suprafata cu buchetele de broccoli si inele de ceapa, apoi presaram cu parmezan, telemea de capra si cascaval ras.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne