Rețetă pizza cu brânză și cârnați

INGREDIENTE:

  • 2 căni făină
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 45 g parmezan ras
  • ½ lingură sare
  • ¼ lingură boia
  • 1 cană apă

Pentru sosul de pizza și topping

  • 500 g cârnați
  • 75 g ceapă tocată
  • ½ lingură semințe de chimen
  • Sos de roșii
  • Condimente
  • 250 g mozzarella tăiată cubulețe
  • 250 g brânză cheddar mărunțită
  • 20 g parmezan ras

PAȘI:

  • Într-un vas amestecăm făina, parmezanul, amestecul de drojdie, sarea, piperul. Adăugăm apa caldă. Mixăm cu o lingură de lemn până aluatul devine neted.
  • Adăugăm treptat suficientă făină pentru a obține un aluat moale de pizza cu branză. Îl frământăm 2-3 minute, până devine neted și elastic. Apoi, îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm să se odihnească 15 minute.
  • Într-o tigaie mare, prăjim cârnații, adăugăm ceapa și chimenul. Gătim până ceapa devin moale. Punem deoparte și amestecăm sosul de roșii și condimentele.
  • Împărțim aluatul în două bucăți. Le îndindem în formă de pizza și ungem cu ulei. Întindem sosul uniform peste aluat. Facem la fel și cu cârnații. Presărăm brânzele deasupra.
  • Preîncălzim cuptorul 220 grade celsius, apoi gătim pizza timp de 20-25 minute. Este gata atunci când marginea este crocantă și de culoare maro-aurie iar brânzeturile sunt topite.
  • Poftă bună!
pizza cu branza

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne