Pizza cu afine și zmeură

INGREDIENTE

 

  • 14 grame drojdie Secretul Bunicii
  • 4 căni de făină
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 1/2 cană de apă caldă
  • 3/4 linguriță de sare
  • 1/2 lingură de ulei
  • Umplutură de fructe
  • 2 căni de mure
  • 1 cană de afine
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • Toping
  • 1/2 cană de făină
  • 1/4 cană de zahăr brun
  • 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1/8 linguriță de nucșoară
  • 6 linguri de unt sau margarină
  • 1/2 cană de fulgi de ovăz
  • Glazură
  • 1 cană de zahăr pudră
  • 1/2 linguriță de esență de vanilie
  • 1-2 linguri de lapte

PAȘI

  • Drojdia se dizolvă în apa călduță, alături de zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
  • Se amestecă sarea cu făina și peste se adaugă amestecul de drojdie și o lingură de ulei, apoi aluatul se frământă și se lasă la crescut pentru 30-60 de minute, după ce se unge cu ulei.
  • Aluatul crescut se întinde într-un dreptunghi foarte subțire. Tapetați o tavă în folie de cop unsă și așezați aluatul în tavă
  • Într-un bol amestecați fructele, zahărul și amidonu de proumb. Lăsați deoparte până ce terminați toppingul
  • Într-un bol de mixer amestecați făina, nucșoara, scorțișoara și zahărul brun. Adăugați și untul și mixați bine, până când compoziția devine sfărâmicioasă, încorporați și fulgii de ovăz. Așezați fructele peste aluat, apoi presărați topping-ul. Preîncălziți cuptorul la 260 de grade și dați la cuptor pentru 12 minute sau până ce crusta este auriu-maronie.
  • Cât timp se coace pizza, preparați glazura. Combinați ingredientele și amestecați până când devin o compoziție omogenă. Turnați glazura peste pizza imediat ce o scoateți de la cuptor.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne