INGREDIENTE
Pentru o delicioasă pizza cu afine, miere și brânză feta, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 14 grame drojdie Secretul Bunicii
- 4 căni de făină
- 1/2 linguriță de zahăr
- 1/2 cană de apă caldă
- 3/4 linguriță de sare
- 1/2 lingură de ulei
- 1 ½ apă călduță
- Topping
- 2 linguri de ulei
- 1 cană de ceapă roșie mărunțită
- sare kosher
- 2 linguri de miere
- 1/2 cană de brânză Ricotta
- 1/2 cană de brânză Feta
- 1 cană de afine
- o casoletă de Rucola
- fulgi de chilli
- 1 linguriță de ulei
PAȘI
Această rețetă de pizza cu afine, miere și brânză feta implică următorii pași?
- Drojdia se dizolvă în apa călduță, alături de zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
- Se amestecă sarea cu făina și peste se adaugă amestecul de drojdie și o lingură de ulei, apoi aluatul se frământă și se lasă la crescut pentru 30-60 de minute, după ce se unge cu ulei.
- Aluatul crescut se întinde într-un dreptunghi foarte subțire. Ungeți o tavă cu ulei și așezați aluatul în aceasta.
- Preîncălziți cuptorul la 260 de grade Celsius
- Într-o tigaie încălziți lingurița de ulei, pe foc mic. Adăugați ceapa roșie și asezonați cu sare și fulgi de chilli după gust. Lăsați ceapa pe foc timp de 5-8 minute, amestecați ușor pentru a nu lăsa ceapa să se lipească.
- Între timp, într-un bol amestecați brânza Ricotta și brânza Feta. Întindeți amestecul peste aluat, apoi puneți ceapa caramelizată și peste turnați mierea. La final presărați afinele.
- Dați la cuptor pentru 10-12 minute, până ce aluatul este auriu. Imediat după scoaterea din cuptor, presărați rucola.