INGREDIENTE
- Pentru blat
- 14 grame drojdie Secretul Bunicii
- 4 căni de făină
- 1/2 linguriță de zahăr
- 1 cană de apă caldă
- 3/4 linguriță de sare
- 1/2 lingură de ulei
- Pentru Topping
- Ulei de măsline
- Usturoi pisat
- Câteva felii de șunca
- Patrunjel
- 300 g cașcaval
- Sare și piper
PAȘI
- Drojdia se dizolvă în apa călduță, alături de zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
- Se amestecă sarea cu făina și peste se adaugă amestecul de drojdie și o lingură de ulei, apoi aluatul se frământă și se lasă la crescut pentru 30-60 de minute, după ce se unge cu ulei
- Aluatul crescut se întinde într-un dreptunghi foarte subțire. Ungeți o tavă cu ulei și așezați aluatul de pizza carbonara în aceasta.
- Se preîncăleste cuptorul la 220 de grade Celsius
- Se calește usturoiul în puțin ulei de măsline, iar după 2 minute se adaugă ouăle. Se lasa câteva minute la foc, după care se pune cu totul într-un bol.
- Se călesc putin feliile de șuncă, dar nu prea mult să se ardă.
- Se adaugă peste blat ouăle împreună cu feliile de suncă, după care se presară cașcavalul împreună cu pătrunjelul.
- Tava se lasă la cuptor pentru 10-12 minute.