Rețetă pizza calzone cu ciuperci

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 2 linguri unt topit
  • 1 linguriță de sare
  • 50g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 căni de făină
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 gălbenușuri de ou

Pentru umplutură:

  • 2 căni de ciuperci tocate
  • 2 lingurițe de unt
  • 30 de grame de pătrunjel mărunțit
  • 1 lingură de usturoi tocat fin
  • ¼ cana ceapa tocată mărunt
  • 2 lingurițe făină
  • ¾ cana de lapte
  • ½ linguriță de oregano
  • ½ cană de cașcaval ras

PASI:

Ești gata să faci calzone? Rețeta spune așa:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Peste amestecul de drojdie adăugăm făina, untul, uleiul de măsline, sarea și amestecăm până când se formează un aluat moale.
  • Frământăm aluatul prin împingere folosind făină pentru a nu se lipi, până când acesta devine neted și elastic, aporximativ 5-10 minute, după care lăsăm aluatul la odihnă într-un bol acoperit cu folie de plastic aproximativ 40 de minute.
  • Pentru umplutură, amestecăm toate ingredientele și le lăsăm la frigider.
  • După repaus, întindem aluatul pe o suprafață plată și îi oferim o formă rotunda de pizza.
  • Adăugăm umplutura doar pe jumatate din cerc, după care împăturim aluatul într-un semi-cerc și ungem marginile cu gălbenuș de ou, pe care le vom presa cu o furculiță pentru a se lipi în întregime.
  • În final, ultimul pas inainte de a coace calzone-ul, rețeta spune să ungem suprafața cu gălbenuș de ou și lăsăm la coptorul preîncălzit la 180°C timp de 30-45 de minute, până când va căpăta o culoare aurie.
calzone reteta

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne