INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 2 linguri unt topit
- 1 linguriță de sare
- 50g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 căni de făină
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 gălbenușuri de ou
Pentru umplutură:
- 2 căni de ciuperci tocate
- 2 lingurițe de unt
- 30 de grame de pătrunjel mărunțit
- 1 lingură de usturoi tocat fin
- ¼ cana ceapa tocată mărunt
- 2 lingurițe făină
- ¾ cana de lapte
- ½ linguriță de oregano
- ½ cană de cașcaval ras
PASI:
Ești gata să faci calzone? Rețeta spune așa:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- Peste amestecul de drojdie adăugăm făina, untul, uleiul de măsline, sarea și amestecăm până când se formează un aluat moale.
- Frământăm aluatul prin împingere folosind făină pentru a nu se lipi, până când acesta devine neted și elastic, aporximativ 5-10 minute, după care lăsăm aluatul la odihnă într-un bol acoperit cu folie de plastic aproximativ 40 de minute.
- Pentru umplutură, amestecăm toate ingredientele și le lăsăm la frigider.
- După repaus, întindem aluatul pe o suprafață plată și îi oferim o formă rotunda de pizza.
- Adăugăm umplutura doar pe jumatate din cerc, după care împăturim aluatul într-un semi-cerc și ungem marginile cu gălbenuș de ou, pe care le vom presa cu o furculiță pentru a se lipi în întregime.
- În final, ultimul pas inainte de a coace calzone-ul, rețeta spune să ungem suprafața cu gălbenuș de ou și lăsăm la coptorul preîncălzit la 180°C timp de 30-45 de minute, până când va căpăta o culoare aurie.