Pită grecească

INGREDIENTE

 

  • 400 grame de făină
  • 300 ml apă călduţă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 20 grame drojdie proaspata Secretul bunicii
  • 2 linguriţe de sare
  • 1 lingură de zahăr

PAȘI

  • Amestecaţi drojdia cu zahărul, 1 lingură din făină şi 6 linguri de apă.
  • Lăsaţi să se înmoaie drojdia la cald timp 30 de minute până când începe să facă bulbuci.
  • Amestecaţi făina cu amestecul obţinut mai sus, sarea, uleiul de măsline şi apa adăugată treptat.
  • Frământaţi până obţineţi un aluat elastic (relativ moale dar care se desprinde de pe degete).
  • Lăsaţi aluatul la dospit timp de 2 ore.
  • Scoateţi aluatul din vasul de dospire şi împărţiţi-l în 8 bucăţi egale, cam de mărimea unui ou de raţă.
  • Întindeţi bine bucăţile de aluat, pentru a obţine forme relativ circulare.
  • Lăsaţi să dospească bucăţile de aluat gata formate încă 30 de minute.
  • Coaceţi pita pe plită (cam 1-2 minute pe fiecare parte) sau în cuptorul încins la 175 de grade (cam 2-3 minute pe fiecare parte, se întoarce la jumătatea timpului de gătire). Ambele, atât plita cât şi tava introdusă la cuptor, vor fi unse cu ulei.
wtb_1471009162.6313_82247

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne