INGREDIENTE
Pentru o delicioasă pită grecească, ai nevoie de:
- 400 grame de făină
- 300 ml apă călduţă
- 3 linguri ulei de măsline
- 20 grame drojdie proaspata Secretul bunicii
- 2 linguriţe de sare
- 1 lingură de zahăr
PAȘI
Această rețetă pită grecească implică următorii pași:
- Amestecaţi drojdia cu zahărul, 1 lingură din făină şi 6 linguri de apă.
- Lăsaţi să se înmoaie drojdia la cald timp 30 de minute până când începe să facă bulbuci.
- Amestecaţi făina cu amestecul obţinut mai sus, sarea, uleiul de măsline şi apa adăugată treptat.
- Frământaţi până obţineţi un aluat elastic (relativ moale dar care se desprinde de pe degete).
- Lăsaţi aluatul la dospit timp de 2 ore.
- Scoateţi aluatul din vasul de dospire şi împărţiţi-l în 8 bucăţi egale, cam de mărimea unui ou de raţă.
- Întindeţi bine bucăţile de aluat, pentru a obţine forme relativ circulare.
- Lăsaţi să dospească bucăţile de aluat gata formate încă 30 de minute.
- Coaceţi pita pe plită (cam 1-2 minute pe fiecare parte) sau în cuptorul încins la 175 de grade (cam 2-3 minute pe fiecare parte, se întoarce la jumătatea timpului de gătire). Ambele, atât plita cât şi tava introdusă la cuptor, vor fi unse cu ulei.