Pită cu sparanghel, mozzarella, parmezan și bacon

INGREDIENTE

 

  • ½ cană apă călduță
  • 6 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 200 grame făină
  • ½ linguriță sare
  • 1 linguriță ulei
  • 1 linguriță cimbru uscat tocat mărunt
  • 60 grame bacon tocat fin
  • 1 cățel de usturoi tocat fin
  • 1 vârf de linguriță piper
  • 1 lingură mălai
  • 1 cană de sparanghel tăiat felii subțiripe verticală
  • ¼ cană mozarella mărunțită
  • ¼ cană parmezan ras

PAȘI

  • Dizolvați drojdia în apa călduță și lăsați-o la crescut pentru 10 minute.
  • Amestecați făina cu sarea și adăugați maiaua de la punctul anterior. Amestecați apoi frământați bine aluatul.
  • Așezați aluatul într-un vas uns cu ulei și lăsați-l la crescut pentru o oră sau până își dublează volumul.
  • Într-o crăticioară sotați la foc mediu cimbrul, bacon-ul și usturoiul, pentru 5 minute. Amestecați cu piperul.
  • Întindeți aluatul într-o foaie rotundă cu diametrul de 25 cm.
  • Presarați mălaiul în tava de copt și așezați aluatul în ea.
  • Așezați uniform pe aluat compoziția cu bacon, sparanghelul și presărați mozzarella peste.
  • Coaceți pentru 10-15 minute în cuptorul preîncălzit la 240 de grade Celsius.
  • Presarați parmezanul peste și serviți.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne