INGREDIENTE
Pentru o delicioasă pită cu mozzarella, sparanghel, parmezan și bacon ai nevoie de următoarele:
- ½ cană apă călduță
- 6 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 200 grame făină
- ½ linguriță sare
- 1 linguriță ulei
- 1 linguriță cimbru uscat tocat mărunt
- 60 grame bacon tocat fin
- 1 cățel de usturoi tocat fin
- 1 vârf de linguriță piper
- 1 lingură mălai
- 1 cană de sparanghel tăiat felii subțiripe verticală
- ¼ cană mozarella mărunțită
- ¼ cană parmezan ras
PAȘI
- Dizolvați drojdia în apa călduță și lăsați-o la crescut pentru 10 minute.
- Amestecați făina cu sarea și adăugați maiaua de la punctul anterior. Amestecați apoi frământați bine aluatul.
- Așezați aluatul într-un vas uns cu ulei și lăsați-l la crescut pentru o oră sau până își dublează volumul.
- Într-o crăticioară sotați la foc mediu cimbrul, bacon-ul și usturoiul, pentru 5 minute. Amestecați cu piperul.
- Întindeți aluatul într-o foaie rotundă cu diametrul de 25 cm.
- Presarați mălaiul în tava de copt și așezați aluatul în ea.
- Așezați uniform pe aluat compoziția cu bacon, sparanghelul și presărați mozzarella peste.
- Coaceți pentru 10-15 minute în cuptorul preîncălzit la 240 de grade Celsius.
- Presarați parmezanul peste pita cu mozarella și serviți.