Rețetă piroșcă grecească cu carne de vită

INGREDIENTE:

  • 480 g făină
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 80 ml lapte
  • 120 g unt
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 20 g sare
  • 500 g carne de vită
  • Ulei de măsline
  • 1 ceapă mică
  • Sos de roșii

PAȘI:

Pentru a face piroșcă, reteta spune astfel:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în laptele călduț, o lăsăm să se activeze. Adăugăm 120 g făină și amestecăm până se formează un aluat neted. Punem aluatul la dospit într-o zonă caldă.
  • Adăugăm untul, gălbenușurile, sarea și restul făinii și amestecăm bine. Frământăm aluatul până devine strâns și elastic. Adăugăm pe parcurs apă sau făină, dacă este necesar.
  • Acoperim aluatul cu un prosop de bucătărie și îl lăsăm la dospit pentru a doua oară, într-un loc cald. După ce a crescut, îl împărțim în mai multe bucăți egale.
  • Între timp, preparăm carnea de vită. O amestecăm cu 30 g unt, ceapă mărunțită, pătrunjelul tocat și o cantitate mică de roșii. O gătim, adăugând 4-5 linguri de brânză rasă la final.
  • Luăm o bucată mică de aluat, o întindem cu un făcăleț. Așezăm o lingură de carne tocată în mijlocul acesteia și închidem umplutura. Îi dăm formă de sferă, o ungem cu ou și o lăsăm la dospit într-un vas de copt uns cu ulei.
  • Punem la prăjit până prinde culoarea aurie. Se pot mânca cu sos sau goale! Poftă bună la piroșcă! Retețeta este simplă și rapidă.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne