Rețetă pateuri italiene cu roșii usturoi și brânză

INGREDIENTE:

  • 3 căni făină
  • 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță sare
  • 1 ou mare
  • ½ cană lapte călduț
  • 1/3 cană apă călduță
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 65 g brânză italiană mărunțită
  • 50 g roșii uscate
  • Usturoi decojit și tocat
  • 2 linguri oregano proaspăt (tocat fin)

PAȘI:

Iata o rețetă de pateuri cu care nu poti da greș:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii alături de puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Combinăm toate ingredientele aluatului într-un bol, amestecăm și frământăm (cu mâna sau folosind un mixer). Frământăm până devine un aluat neted și moale. Aluatul trebuie să se lipească puțin de fundul bolului.
  • Așezăm aluatul într-un bol ușor uns cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm să crească timp de 45 până la 60 de minute sau până își dublează volumul.
  • În timp ce aluatul este în creștere, scurgem bine roșiile, tapetându-le. Apoi, le tăiem în bucățele mici.
  • Scoatem aluatul și îl întindem cu ajutorul unui făcăleț pe o suprafață ușor presărată cu făină. Întindem uniform brânza, roșiile, usturoiul și oregano. Începând cu o marginea lungă, rotiți aluatul cu grijă (cum apare în imagine). Prindem marginile pentru a etanșa bine.
  • Cu ajutorul unui cuțit, crestăm la aproximativ jumătate de centimetru aluatul, pe toată lungimea acestuia, în formă de S (cum apare în imagine)
  • Acoperim cu un prosop de bumbac și îl lăsam să se ridice, într-un loc cald, până i se dublează volumul, 45-60 de minute.
  • În timp ce pâinea crește, preîncălziți cuptorul. Alutul crescut îl coacem timp de 35-40 de minute.
  • Apoi, scoatem pateul din cuptor și îl transfererăm într-un suport pentru a se răci. Poftă bună!
  • Urmeaza rețeta de pateuri pas cu pas si nu vei da greș!
reteta pateuri

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne