INGREDIENTE:
- 3 căni făină
- 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 linguriță sare
- 1 ou mare
- ½ cană lapte călduț
- 1/3 cană apă călduță
- 3 linguri ulei de măsline
- 65 g brânză italiană mărunțită
- 50 g roșii uscate
- Usturoi decojit și tocat
- 2 linguri oregano proaspăt (tocat fin)
PAȘI:
Iata o rețetă de pateuri cu care nu poti da greș:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii alături de puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- Combinăm toate ingredientele aluatului într-un bol, amestecăm și frământăm (cu mâna sau folosind un mixer). Frământăm până devine un aluat neted și moale. Aluatul trebuie să se lipească puțin de fundul bolului.
- Așezăm aluatul într-un bol ușor uns cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm să crească timp de 45 până la 60 de minute sau până își dublează volumul.
- În timp ce aluatul este în creștere, scurgem bine roșiile, tapetându-le. Apoi, le tăiem în bucățele mici.
- Scoatem aluatul și îl întindem cu ajutorul unui făcăleț pe o suprafață ușor presărată cu făină. Întindem uniform brânza, roșiile, usturoiul și oregano. Începând cu o marginea lungă, rotiți aluatul cu grijă (cum apare în imagine). Prindem marginile pentru a etanșa bine.
- Cu ajutorul unui cuțit, crestăm la aproximativ jumătate de centimetru aluatul, pe toată lungimea acestuia, în formă de S (cum apare în imagine)
- Acoperim cu un prosop de bumbac și îl lăsam să se ridice, într-un loc cald, până i se dublează volumul, 45-60 de minute.
- În timp ce pâinea crește, preîncălziți cuptorul. Alutul crescut îl coacem timp de 35-40 de minute.
- Apoi, scoatem pateul din cuptor și îl transfererăm într-un suport pentru a se răci. Poftă bună!
- Urmeaza rețeta de pateuri pas cu pas si nu vei da greș!