Rețetă pateuri cu salam și cașcaval

INGREDIENTE:

  • 1 cană jumătate lapte integral
  • 3 linguri unt topit
  • 4 linguri de zahăr
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 lingurițe de sare
  • 3 căni jumătate făină
  • 1 ou
  • Salam
  • 1/8 cană măsline
  • Cașcaval
  • 2 linguri de unt topit

PAȘI:

  • Încălzim laptele și untul împreună. Lăsăm să se răcească puțin apoi amestecăm zahărul și drojdia și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Într-un vas amestecăm făina și sarea, facem o gaură în centru adăugăm oul și amestecul de drojdie. Mixăm bine, până toate ingresinetele se amestecă și se formează un aluat lipicios.
  • Acoperim vasul cu folie de plastic și îl lăsăm la crescut într-un loc cald, timp de 2 ore. Aluatul crescut îl frământăm de câteva ori, îl formăm într-o bilă, îl acoperim cu folie de plastic și-l lăsăm la crescut o oră.
  • Aluatul pentru pateuri cu cașcaval îl frământăm bine, îl formăm într-o bilă netedă și îl împărțim în 8 bucăți de dimensiuni egale. Punem în fiecare cașcaval și salam după bunul plac și îl împărutim, îl rulăm și sigilăm bine.
  • Punem pateurile pe o folie de copt le acoperim cu folie de plastic și le lăsăm 30 de minute să crească, timp în care preîncălzim cuptorul.
  • Ungem pateurile cu cașcaval cu unt topit și le punem la copt 15 minute, apoi le întoarcem și le coacem încă 15-20 de minute până devin aurii. Le scoatem din cuptor, le mai ungem odată cu unt topit și presărăm brânză rasă pe deasupra.
  • Poftă bună!
pateuri cu cascaval

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne