INGREDIENTE:
- 1 cană jumătate lapte integral
- 3 linguri unt topit
- 4 linguri de zahăr
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 lingurițe de sare
- 3 căni jumătate făină
- 1 ou
- Salam
- 1/8 cană măsline
- Cașcaval
- 2 linguri de unt topit
PAȘI:
- Încălzim laptele și untul împreună. Lăsăm să se răcească puțin apoi amestecăm zahărul și drojdia și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- Într-un vas amestecăm făina și sarea, facem o gaură în centru adăugăm oul și amestecul de drojdie. Mixăm bine, până toate ingresinetele se amestecă și se formează un aluat lipicios.
- Acoperim vasul cu folie de plastic și îl lăsăm la crescut într-un loc cald, timp de 2 ore. Aluatul crescut îl frământăm de câteva ori, îl formăm într-o bilă, îl acoperim cu folie de plastic și-l lăsăm la crescut o oră.
- Aluatul pentru pateuri cu cașcaval îl frământăm bine, îl formăm într-o bilă netedă și îl împărțim în 8 bucăți de dimensiuni egale. Punem în fiecare cașcaval și salam după bunul plac și îl împărutim, îl rulăm și sigilăm bine.
- Punem pateurile pe o folie de copt le acoperim cu folie de plastic și le lăsăm 30 de minute să crească, timp în care preîncălzim cuptorul.
- Ungem pateurile cu cașcaval cu unt topit și le punem la copt 15 minute, apoi le întoarcem și le coacem încă 15-20 de minute până devin aurii. Le scoatem din cuptor, le mai ungem odată cu unt topit și presărăm brânză rasă pe deasupra.
- Poftă bună!