Rețetă pateuri cu lămâie și mac

INGREDIENTE:

  • O cană apă caldă
  • 1 lingură zahăr brun
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3-4 căni făină de pâine
  • 1 lingură sare
  • 3 linguri unt
  • 1 lingură miere
  • O cană lapte
  • 2 lingurițe coajă de lămâie
  • 1 lingură suc de lămâie
  • ¼ cană semințe de mac
  • 1 ou, bătut
  • 10 căni apă
  • 50 g bicarbonat de sodiu

Pentru cremă:

  • 2/3 cană iaurt cu vanilie
  • 3 lingurițe miere
  • Scorțișoară

PAȘI:

Urmează pas cu pas rețeta. Pateuri poți face astfel:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Într-un bol amestecăm apa caldă, zahărul și drojdia. Adăugăm 2 căni de făină și sare. Adăugăm untul, mierea și laptele, într-un bol mic, încălzim la foc mediu, până se topește untul și amesecăm până la fierbere.
  • Turnăm anestecul de lapte în cel de făină. Adăugăm coaja și sucul de lâmâie, semințele de mac și amestecă. Adăugăm și amestecul de drojdie și mixăm la viteză mică. Adăugând trepat din făină.
  • Aluatul lipicios îl apăsăm cu un deget, dacă se dă înapoi este gata de frământat. Punem aluatul pe masă ușor presărată cu făină. Frământăm aproximativ 5 minute. Apoi, formăm aluatul într-o bilă și îl punem la crecut.
  • Următorul pas al rețetei de pateuri este sa ungem aluatul cu puțin ulei și acoperim vazul cu un prosop de bucătărie. Punem vasul într-un loc cald și îl lăsăm la crescut pentru o oră jumătate sau până își dublează dimensiunea.
  • Preîncălzim cuptorul, liniem două foi mari de copt. Aluatul îl tăiem în 8 bucăți egale. Rotim fiecare bucățică într-o frânghie lungă de 20 cm. Îl lăsăm să se odihnească 5-10 minute. Apoi, tăiem fiecare frânghie în bucățele de 3-4 cm.
  • Fierbem 10 căni de apă cu bicarbonat de sociu. Punem fiecare pateu în baie de apă și lăsăm pe fiecare 15-20 de secunde. Pateurile le punem la scurs pe o foaie de copt. Le ungem cu ou bătut și presărăm zahăr înainte de a le pune la copt.
  • Coacem pentru 15 minute, până se rumenesc. Le scoatem și le amestecăm în cremă.
  • Pentru cremă: amestecă iaurtul și mierea într-un bol mic. Presărăm scorțișoară și amestecăm.
  • Cu această rețetă de peteuri nu poți da greș!Poftă bună!
reteta pateuri

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne