INGREDIENTE:
- ¾ cană lapte integral
- 1/3 cană zahăr brun
- 75 g unt
- 1 linguriță sare
- 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ½ cană apă caldă
- 2 căni jumătate de făină albă
- 1 cană jumătate de făină integrală
- ½ cană dovleac solid
- ½ linguriță scorțișoară măcinată
- ¼ linguriță ghimbir măcinat
- ¼ linguriță nucșoară măcinată
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte căldut și o lăsăm 5 minute să se activeze.
- Într-o cratiță mică încălzim laptele, zahărul brun, 60 g de unt și sarea. Apoi, adăugăm și amestecul de drojdie. Adăugăm o cană jumătate de făină albă, făina de grâu integral, dovleacul, scorțișoara, ghimbirul și nucșoara.
- Batem bine până se netezește și adăugăm suficientă făină din cea rămasă, până se formează un aluat moale. Frământăm aluatul pentru pateuri cu dovleac până devine neted și elastic, 6-8 minute. Îl așezăm într-un bol uns în prealabil, îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la crescut, într-un loc cald, timp de o oră, până își dublează volumul.
- Aluatul crescut îl împărțim în 20 de bile, le așezăm într-o tavă de copt și le acoperim și le lăsăm și pe acestea să crească timp de 30 de minute sau până se dublează.
- Preîncălzim cuptorul, topim untul rămas și periem cu grijă aluatul de pateuri cu dovleac. Punem la copt pentru 20-25 minute, până se rumenesc.
- Le scoatem și le servim calde. Poftă bună!