Rețetă pateuri cu bacon și branză

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

 

  • 400g făină
  • 1 lingură oregano uscat
  • 1 lingură zahăr tos
  • 1 linguriță sare
  • 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 300ml apă caldă

 

Pentru topping:

 

  • 4 linguri sos sriracha (sau orice sos de chilli sau roșii)
  • 8 felii de brânză (orice brânză la alegere)
  • 80g salam ori bacon tăiați subțire, aproximativ 16 felii
  • 8 frunze de busuioc
  • 3 linguri de ulei de măsline, plus extra pentru ungere

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Amestecăm făina, oregano, sarea și drojdia într-un bol mare. Facem o gaură în centru, adăugăm apă treptat și amestecăm până aluatul pentru pateuri cu șuncă și cașcaval începe să se lege.
  • Începem să frământăm aluatul 10-12 minute, dacă folosim mixer un mixer lăsăm 6 minute pe viteză medie, până aluatul devine neted și elastic.
  • Punem aluatul într-o tavă de pâine ușor presărată cu făină, periem aluatul cu srisacha, punem feliile de brânză uniform pe deasupra, acoperim fiecare bucată de brânză cu două felii de salam și presărăm busuioc pe deasupra.
  • Tăiem aluatul în 8 bucăți egale. Luăm fiecare bucată și o împărurim în două. Acoperim cu folie de plastic și lăsăm la crescut până își dublează dimensiunea.
  • Preîncălzim cuptorul la 180C. Scoatem folia și punem la copt timp de 25 de minute sau până devin aurii.
  • Scoatem de la cuptor pateurile cu șuncă și cașcaval și le periem cu ulei de măsline, apoi le mai lăsăm 20 de minute în cuptor, cu focul oprit.
  • Poftă bună!
pateuri cu sunca si cascaval

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne