Rețetă pateu cu cartofi

INGREDIENTE

  • Pentru aluat pateu cu cartofi: 500 ml apa calda
  • sau lapte 1 lingura zahar
  • putina sare 4 linguri ulei
  • 1 plic drojdie uscata 5-6 faina
  • 2-3 oua
  • Pentru umplutura pateu cu cartofi: 100 gr cascaval tare 7-8 cartofi
  • 1 ceapa 50 gr unt putin marar proaspat

PAȘI

  • Pateuri Cu Cartofi – pur si simplu Delicioase! Ingrediente: Pentru aluat: 500 ml apa calda sau lapte 1 lingura zahar putina sare 4 linguri ulei 1 plic drojdie uscata 5-6 faina 2-3 oua Pentru umplutura: 100 gr cascaval tare 7-8 cartofi 1 ceapa 50 gr unt putin marar proaspat Mod de preparare: 1. Adaugati in apa calda sarea, zaharul si uleiul. Amestecati si adaugati drojdia. 2. Apoi adaugati 2-3 cani de faina si amestecati bine pana la omogenizare. 3. In aluatul lichid adaugati faina treptat si framantati aluatul cu mainile. Cantitatea de faina poate varia, insa luati atat cat sa obtineti un aluat moale, usor de modelat. 4. Acoperiti vasul cu un prosop si puneti-l la cald, sa creasca in volum de 2 ori. Apoi mai framantati-l o data si puneti-l din nou la dospit. 5. Intre timp pregatiti umplutura: Fierbeti cartofii si maruntiti-i piureu. Adaugati cascavalul ras si mararul taiat marunt. Caliti ceapa in unt si adaugati-o in piureul de cartofi. Potriviti gustul cu sare. 6. Din aluatul dospit modelati bilute cu diametrul 4-5 cm, pe care le intindeti cu mainile inmuiate in ulei. Suprafata de lucru, de asemenea, ungeti-o cu ulei. Lasati aluatul pentru pateu cu cartofi intins sa stea 10-15 minute. 7. Dupa care puneti umplutura si lipiti marginile. Prajiti pateurile pe tigaia cu ulei incins, cu partea lipita in jos, pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne