Pască tradițională

INGREDIENTE

 

  • Ingrediente :
  • Aluat : 500 g de făină
  • 250 ml lapte
  • 2 ouă
  • 25 gr drojdie proaspătă
  • 125 g zahăr
  • un praf de sare
  • 100 g unt
  • arome : vanilie , coaje de lămîie
  • Umplutură :
  • 500 g brînză
  • 200 g stafide
  • 200 g zahăr pudră
  • 150 g smîntînă
  • esență de vanilie
  • coaje de lămîie
  • 3 ouă
  • 1 ou pentru uns paca

PAȘI

  • Se face un aluat de cozonac . Se frămîntă și se lasă o oră la dospit .
  • Împărțim aluatul în două . O parte o întindem înt-o formă rotundă cu hîrtie de copt . Din a doua parte oprim 100 de grame de aluat pentru cruce , restul se face o împletitută în trei . Se așează peste foaie formînd un inel .
  • Pentru umplutură amestecăm toate ingredientele și turnăm compoziția în forma de aluat . Din 100 de grame de aluat oprit formăm două șnururi și le așezăm în formă de cruce pete brînză . Lăsăm la crescut 30 de minute . Ungem cu ou bătut și apoi coacem pasca 40 de minute la 160 de grade .
  • Fierbinte se pensulează cu miere ! Se lasă puțin la răcit și se savurează cu plăcere !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne