Pasca poloneza

INGREDIENTE

 

  • Ingrediente-
  • pentru blat-
  • 300 gr.faina de grau,
  • 30 gr.drojdie,
  • 3 linguri de zahar,
  • 2 linguri de cacao,
  • 100 ml.lapte dulce fiert si racit,
  • 100 gr.unt,
  • 1 ou,
  • un strop de sare,
  • 1 esenta de rom.
  • Pentru umplutura-
  • 1 kg.branza de vaci dulce,
  • 500 gr.smantana,
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 2 esente de vanilie,
  • coaja de la o portocala,
  • 100 gr.stafide,
  • un varf de cutit de sare,
  • 2 linguri de gris.
  • pentru ornat-
  • 100 gr.ciocolata de menaj.

PAȘI

  • Pregatim blatul-Se pune faina de grau intr-un vas si peste faina adaugam oul,untul ,esenta si cacao.
    Intr-un castronel punem drojdia ,zaharul si un strop de sare,le amestecam bine pana se topesc si incepem sa framantam aluatul turnand cate un pic din lapte,trebuie sa avem grija sa nu turnam prea mult lapte sa iasa un aluat moale,eu am facut un aluat suficient de tare si foarte elastic la intindere,pe care l-am lasat apoi o jumatate de ora sa se odihneasca.
  • Pregatim compozitia-Intr-un vas punem branza de vaci,adaugam peste ea smantana,ouale zaharul,grisul,coaja de portocale rasa prin razatoarea mica,esenta,sare,stafidele si omogenizam foarte bine compozitia.
  • Impartim apoi aluatul in doua bucati egale si facem doua foi rotunde,prima foaie o asezam intr-o tava rotunda in care am pus hartie de copt si peste hartie am presurat putina faina de grau,apoi turnam toata compozitia peste foaia de aluat si peste compozitie asezam si cea de-a doua foaie.Peste foaie presuram ciocolata de menaj rasa prin rasazatoarea mica si dam tava la cuptor pentru circa o ora la cuptorul incalzit deja.Cand este gata scoatem tava si o lasam sa se racoreasca si abia dupa aceea o taiem.Pofta buna!
wtb_1460891531.039_98627

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne