Rețetă pască delicioasă

INGREDIENTE

  • pentru aluat fraged
  • 200g zahar pudra
  • 3galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 150g margarina
  • 400g faina
  • un varf cutit praf de copt
  • 100 ml lapte
  • Pentru umplutura:
  • 200g zahar sau dupa gust
  • 500g branza de vaci(se poate pune mai multa..am incercat si cu mai multa)
  • 8oua
  • 4 linguri gris
  • 200g stafide
  • 50 ml rom
  • 250 g mascarpone

PAȘI

Pentru această rețetă pască delicioasă, trebuie urmați acești pași:

  • Se freaca galbenusurile cu sarea,zaharul si se adauga toata faina amestecata cu praful de copt.
  • Se amesteca cu varful degetelor pana se obtine un aluat nisipos.
    Se pune margarina moale,laptele si se framanta pana se omogenizeaza.
    Se aseaza aluatul intr-o forma de 25 cm unsa si tapetata,imbracand peretii.
    Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma.
    Se omogenizeaza branza cu zaharul ,grisul si crema de mascarpone.
    Se adauga stafidele care au fost lasate in prealabil in rom la hidratat sau au fost stropite cu rom,galbenusurile si se amesteca bine.
    Se incorporeaza albusurile incet,amestecandu-se cu o lingura de jos in sus.
    Punem aluatul in tava ca pentru tarte apoi se toarna crema ,se niveleaza .
    Se introduce la cuptor pentru circa 50 min sau 60 in functie de cuptor si de putere.. eu o coc la foc mai mic.. sa fiu sigura ca se patrunde bine in interior si nu mi se arde blatul.
    Se pudreaza cu zahar cand se raceste si se serveste.
    Pentru că această rețetă pască este ușor de urmat, pasca devine un deliciu pe care eu il pregatesc si in timpul anului.
reteta pasca delicioasa

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne