Pască cu smântână și ciocolată

INGREDIENTE

 

  • Pentru aluat: 500 grame făină
  • 125 grame zahăr
  • 50 grame unt
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml lapte călduț
  • 3 ouă
  • 1 lingură rom
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță sare
  • Pentru umplutura de smântână: 400 grame smântână
  • 1 lingură făină
  • 2 albușuri și 3 gălbenușuri
  • 100 grame zahăr
  • ½ linguriță sare
  • 75 grame stafide înmuiate în rom
  • Coaja rasă de la o portocală
  • Pentru umplutura de ciocolată: 30 grame cacao
  • 50 grame ciocolată
  • 1 lingură făină
  • 2 ouă
  • 1/3 esență de vanilie
  • 2 linguri lapte
  • 50 grame unt
  • 50 grame nuci tocate
  • 2 linguri smântână
  • Pentru decor: ciocolată rasă sau fâșii
  • Glazură de zahăr

PAȘI

  • Drojdia se dizolvă într-o ceașcă de lapte călduț, alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut pentru circa 15 minute.
  • Maiaua de la punctul anterior se adaugă peste făină și se amestecă bine.
  • Se freacă gălbenușurile cu sarea și zahărul până se obține o compoziție cremoasă.
  • Aceasta compoziție se toarnă peste amestecul de drojdie cu făină și se începe frământarea, adăugând restul de lapte și albușurile bătute spumă.
  • Se adaugă treptat uleiul, romul, untul topit și se frământă foarte bine.
  • Aluatul se lasă la crescut acoperit pentru circa o oră sau până își dublează volumul.
  • Pentru umplutura de smântână: Se freacă gălbenușurile cu zahărul și sarea, până se obține o compoziție cremoasă.
  • Se adaugă făina, smântâna și coaja de portocală și omogenizați.
  • Se adaugă albușurile bătute spumă, se omogenizează și se adăugă și stafidele bine scurse.
  • Pentru umplutura de ciocolată: Se bat ouăle cu zahărul, se pune compoziția la foc mic și se adaugă treptat ciocolata topită, cacaoa, vanilia, laptele și se amestecă permanent.
  • Se ia de pe foc, se lasă la răcit și se adaugă smântâna și untul, amestecă bine.
  • Aluatul se întinde în tava de copt, inclusiv pe pereții acesteia.
  • Se întinde umplutura de smântână și se presară nucile tocate.
  • Peste, se întinde umplutura de ciocolată.
  • Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru circa 40 de minute – o oră.
  • Se lasă puțin la răcorit și se ornează cu glazura de zahăr și cu ciocolata rasă

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne