INGREDIENTE
- Pentru aluat de pască cu ciocolată și smântână: 500 grame făină
 - 125 grame zahăr
 - 50 grame unt
 - 2 linguri ulei
 - 250 ml lapte călduț
 - 3 ouă
 - 1 lingură rom
 - 1 linguriță esență de vanilie
 - 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
 - 1 linguriță sare
 - Pentru umplutura de smântână: 400 grame smântână
 - 1 lingură făină
 - 2 albușuri și 3 gălbenușuri
 - 100 grame zahăr
 - ½ linguriță sare
 - 75 grame stafide înmuiate în rom
 - Coaja rasă de la o portocală
 - Pentru umplutura de ciocolată: 30 grame cacao
 - 50 grame ciocolată
 - 1 lingură făină
 - 2 ouă
 - 1/3 esență de vanilie
 - 2 linguri lapte
 - 50 grame unt
 - 50 grame nuci tocate
 - 2 linguri smântână
 - Pentru decor de pască cu ciocolată și smântână: ciocolată rasă sau fâșii
 - Glazură de zahăr
 
PAȘI
- Drojdia se dizolvă într-o ceașcă de lapte călduț, alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut pentru circa 15 minute.
 - Maiaua de la punctul anterior se adaugă peste făină și se amestecă bine.
 - Se freacă gălbenușurile cu sarea și zahărul până se obține o compoziție cremoasă.
 - Aceasta compoziție se toarnă peste amestecul de drojdie cu făină și se începe frământarea, adăugând restul de lapte și albușurile bătute spumă.
 - Se adaugă treptat uleiul, romul, untul topit și se frământă foarte bine.
 - Aluatul se lasă la crescut acoperit pentru circa o oră sau până își dublează volumul.
 - Pentru umplutura de smântână: Se freacă gălbenușurile cu zahărul și sarea, până se obține o compoziție cremoasă.
 - Se adaugă făina, smântâna și coaja de portocală și omogenizați.
 - Se adaugă albușurile bătute spumă, se omogenizează și se adăugă și stafidele bine scurse.
 - Pentru umplutura de ciocolată: Se bat ouăle cu zahărul, se pune compoziția la foc mic și se adaugă treptat ciocolata topită, cacaoa, vanilia, laptele și se amestecă permanent.
 - Se ia de pe foc, se lasă la răcit și se adaugă smântâna și untul, amestecă bine.
 - Aluatul se întinde în tava de copt, inclusiv pe pereții acesteia.
 - Se întinde umplutura de smântână și se presară nucile tocate.
 - Peste, se întinde umplutura de ciocolată.
 - Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru circa 40 de minute – o oră.
 - Se lasă această pască cu ciocolată și smântână puțin la răcorit și se ornează cu glazura de zahăr și cu ciocolata rasă