Pască cu aluat fraged

INGREDIENTE

 

  • Blat :
  • 300 g făină
  • 150 g unt
  • 80 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • un vîrf cuțit sare
  • Umplutură :
  • 450 g brînză
  • 100 g zahăr
  • 100 g smîntînă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 30 g amidon
  • 20 g gris
  • 2 ouă
  • 100 g stafide
  • 100 ml lapte
  • 1 linguriță esență de rom
  • coaje de lămîie

PAȘI

  • Preparare : Punem stafidele la înmuiat în lapte și rom .
  • Amestecăm toate ingredientele pentru aluat și frămîntăm pînă nu se mai lipește de mîini . Oprim 30 % pentru decor și restul îl întindem în forma de copt ridicînd și pe margine .
  • Amestecăm toate ingredientele pentru umplutură , adăugăm și stafidele scurse și turnăm compoziția peste blat .
  • Modelăm un șnur lung și -l punem pe marginea formei . Modelăm și crucea și o așezăm la mijloc .
  • Coacem pasca la 160 grade pentru 50 de minute . Apoi o scoatem și o ungem cu oul bătut și continuăm coacerea încă 10 minute la 180 grade . După acest timp oprim cuptorul și lăsăm pasca în cuptor cu ușa întredeschisă 30 de minute , după care se dă la rece .
  • Se poate felia după 4 – 6 ore . Se savurează cu plăcere ! Un deliciu !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne