Rețetă pariziene cu mere

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 500 g făină
  • 150 g iaurt
  • 100 g zahăr
  • 1 plic drojdie
  • 2 ouă
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • esență de vanilie
  • Umplutura :
  • 1 kg mere
  • 150 g zahăr
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • 5 linguri de lapte
  • 2 linguri de miere
  • 1 linguriță scorțișoară

PAȘI

  • Preparăm aluatul de pariziene cu mere și lăsăm la dospi timp de o oră .
  • Merele se curăță , se taie cubulețe și se călesc împreună cu zahărul . La gata se adaugă scorțișoara .
  • După timpul de dospire împărțim aluatul în 16 bucăți . Fiecare bucată se întinde în dreptunghi și pe o margine se pune umplutura de mere  Se ia marginea cu mere și se pliază , se presează ușor, iar partea cealaltă se taie fâși subțiri și se pune peste partea cu umplutura .
  • Se mai lasă 15 minute la crescut . Se ung cu ou și se dau la copt la 180 de grade până se rumenesc frumos . Călduțe se ung cu miere . Se savurează cu plăcere !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne