INGREDIENTE
- Ingrediente :
- 500 g făină
- 150 g iaurt
- 100 g zahăr
- 1 plic drojdie
- 2 ouă
- 50 g unt
- un praf de sare
- esență de vanilie
- Umplutura :
- 1 kg mere
- 150 g zahăr
- Pentru uns
- 1 ou
- 5 linguri de lapte
- 2 linguri de miere
- 1 linguriță scorțișoară
PAȘI
- Preparăm aluatul de pariziene cu mere și lăsăm la dospi timp de o oră .
- Merele se curăță , se taie cubulețe și se călesc împreună cu zahărul . La gata se adaugă scorțișoara .
- După timpul de dospire împărțim aluatul în 16 bucăți . Fiecare bucată se întinde în dreptunghi și pe o margine se pune umplutura de mere Se ia marginea cu mere și se pliază , se presează ușor, iar partea cealaltă se taie fâși subțiri și se pune peste partea cu umplutura .
- Se mai lasă 15 minute la crescut . Se ung cu ou și se dau la copt la 180 de grade până se rumenesc frumos . Călduțe se ung cu miere . Se savurează cu plăcere !