INGREDIENTE
Pentru o porție de pariziene cu gem, ai nevoie de:
- 500 gr faina
- -2 oua
- -20 gr drojdie
- -260 ml lapte
- -80 gr zahar
- -50 gr unt
- -sare
- -pentru uns: 1 galbesnus ou +2 linguri lapte
- gem
PAȘI
Pașii de gătire pentru pariziene cu gem sunt următorii:
- Pentru cei care au masina de paine totul e foarte simplu, se pune laptele, apoi ouale , zaharul, un varf de sare, untul topit, faina si drojdia. Se programaeaza pentru programul framantare si dospire si asteptati:).
Daca nu aveti masina de paine : se incalzeste laptele , se topeste untul, ouale se bat cu zahar , sare, peste faina cernuta se toarna laptele caldut, ouale, untul topit si drojdia dizolvata cu putina apa. Se framanta bine si se lasa sa creasca.
Dupa ce a crescut aluatul se imparte in parti egale Intindem prima biluta in forma de dreptunghi , pe jumate din portiune punem gem pe partea cealanta taiem fasii. - Acoperim crema cu aluat apoi rulam fasiile. Se aseaza in tava cu hartie de copt si se mai lasa 45 min sa creasca apoi se ung cu ou batut cu late si se dau la cuptor 15 min la 200 C.