Papanași

INGREDIENTE

 

  • 300 grame brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 200 grame lapte călduț
  • 300 grame făină

PAȘI

  • Drojdia se dizolvă în laptele călduț, alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
  • Se amestecă brânza de vaci cu restul de zahăr și cu ouăle, apoi se încorporează și maiaua de la punctul anterior, apoi și făina.
  • Se frământă bine și se lasă la crescut pentru circa 40 de minute.
  • Aluatul se mai frământă puțin, apoi se întinde într-o foaie de circa 1 centimetru.
  • Cu ajutorul unei căni mari, se decupează cercuri mari din aluat, apoi cu un păhărel se decupează și cerculețe mai mici din interiorul celor mari.
  • Se prăjesc într-o tigaie adâncă, în uleiul bine încins, apoi se scot pe un șervet la scurs.
  • Se ornează cu ce vrea fiecare. De obicei, rețeta cere smântână din abundență și o dulceață, dar fiecare este liber să își asezoneze papanașii după propriul plac.
papanasi

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne