INGREDIENTE
Ingredientele necesare pentru această rețetă papanași sunt:
- 300 grame brânză de vaci
- 2 ouă
- 4 linguri de zahăr
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 200 grame lapte călduț
- 300 grame făină
PAȘI
Pentru această rețetă papanași, trebuie să:
- Drojdia se dizolvă în laptele călduț, alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
- Se amestecă brânza de vaci cu restul de zahăr și cu ouăle, apoi se încorporează și maiaua de la punctul anterior, apoi și făina.
- Se frământă bine și se lasă la crescut pentru circa 40 de minute.
- Aluatul se mai frământă puțin, apoi se întinde într-o foaie de circa 1 centimetru.
- Cu ajutorul unei căni mari, se decupează cercuri mari din aluat, apoi cu un păhărel se decupează și cerculețe mai mici din interiorul celor mari.
- Se prăjesc într-o tigaie adâncă, în uleiul bine încins, apoi se scot pe un șervet la scurs.
- Se ornează cu ce vrea fiecare. De obicei, rețeta cere smântână din abundență și o dulceață, dar fiecare este liber să își asezoneze papanașii după propriul plac.