INGREDIENTE
- 1 și 1/2 căni lapte
- 9 și 1/2 căni făină
- 2 căni zahăr
- 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 pachet margarină
- 1/2 cană de păine uscată
- 4 ouă
- 2 și 1/2 căni zahăr
- 4 lingurițe zahăr vanilat
- 6 căni prune fără sâmburi
- 1/2 pachet unt
- 1/2 linguriță scorțișoară
PAȘI
- Într-o bol la foc mic, încălziți o jumătate de ceașcă de lapte până ajunge la aproximativ 38 grade C. Adăugați pe foc 1 lingură de făină și 1 lingură de zahăr.
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr. Compoziția de pandispan cu prune de pe foc se adaugă peste drojdie. Se amestecă ușor până când devine cremos.
- Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați-l într-un loc cald 20-30 de minute, până când compoziția formează o textura spongioasă.
- Se topește margarina într-o bol la căldură scăzută.
- Preîncălziți cuptorul la 175 grade C. Ungeți o tavă și presărați cu pâinea uscată.
- Puneți ouăle și 1 și 1/8 cană de zahăr într-un blender și amestecați până când devine galben și pufos. Într-un castron mare de amestecare împreună cu 8 căni de făină și cu zahăr vanilat. Se amestecă compoziția cu drojdia și margarina călduță.
- Începeți să adăugați 1 cană de lapte în aluat puțin câte puțin, până când aluatul nu se mai lipește de degete și devine neted și uniform. Se frământă timp de cel puțin 15 minute.
- Așezați uniform aluatul de pandispan cu prune în tavă și adăugați prunele.
- Într-un castron, amestecați 1 1/2 căni de făină, untul și 1/2 cană de zahăr cu un tăietor de patiserie până când amestecul seamănă cu niște crumburi fine; presărați amestecul peste prune. Adăugați și scorțișoara.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 1 oră sau 1 oră.