Pandispan cu iaurt, branza si visine

INGREDIENTE

 

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 140 g branza pufoasa cu smantana
  • 150 g iaurt grecesc (10% grasime)
  • esenta de vanilie
  • 300 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 500 g visine fara samburi din compot
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

PAȘI

  • Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
  • Se separa albusurile de galbenusuri.
  • Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea.
  • Galbenusurile, uleiul, branza pufoasa cu smantana, iaurtul si esenta de vanilie se amesteca, se toarna peste compozitia cu albusuri si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula din silicon. Doua treimi din visine se incorporeaza in aluat, dupa care compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Peste pandispan se presara restul de visine, apoi se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca inainte de servire. Se poate pudra cu zahar.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne