Pandișpan cu cereale și scorțișoară

INGREDIENTE

 

  • Pentru aluat: ½ ceașcă de zahăr
  • 1 lingură de sare
  • 3 cești de făină
  • ½ ceașcă untură vegetală
  • 1 cană de apă caldă
  • 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 ouă
  • 1 lingură de vanilie
  • Pentru topping: ½ cești de grâu, porumb sau orez fulgi
  • ½ ceașcă de zahăr
  • ½ linguriță de scorțișoară
  • 3 linguri unt topit sau margarină

PAȘI

  • Amestecați într-un castron zahărul, sarea, făina și untura vegetală. După omogenizare, îl puneți deoparte.
  • Turnați apa într-un alt vas, împreună cu drojdia și amestecați. Lăsați să stea 10 până la 15 minute.
  • Adăugați ouăle, vanilia și ½ amestecul de făină. Bateți 2 minute cu mixerul electric la viteză medie sau cu mâna până când este netedă. Opriți mixerul.
  • Adăugați amestecul de făină rămasă și bateți din nou cu o linguriță până când este netedă, aproximativ 1 până la 1½ minute.
  • Răsturnați aluatul de pe laturile bolului și acoperiți-l, lăsându-l să se ridice într-un loc cald până se dublează, aproximativ 30 de minute.
  • Între timp, pregătiți topping-ul: combinați ingredientele de topping în castron și puneți-l deoparte.
  • Presați ușor aluatul dospit cu lingurița, timp de 25 de ori. Așezați-l uniform în tavă.
  • Adăugați compoziția și presați-o ușor aproape până în partea de jos a tăvii.
  • Lăsați să crească până se dublează, aproximativ 20-30 de minute.
  • Preîncălziți cuptorul la 375 °. Coaceți 20-30 de minute. Scoateți din tigaie și răciți-l.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne