Paleuri

INGREDIENTE

 

  • pentru aluat: 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 oua
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita praf copt
  • esenta vanilie
  • pentru crema: 150 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • esenta rom
  • pentru glazura:
  • 150 gr ciocolata amaruie

PAȘI

  • Mixam untul moale, la temperatura camerei cu zaharul pudra pana devine cremos.Adaugam ouale rand pe rand. Nu adaugam urmatorul ou pana ce primul nu a fost incorporat. Puteti folosi in continuare mixerul. Daca la un moment dat compozitia va parea ca s-a taiat nu intrati in panica, nu e nici o problema, se va rezolva imediat ce adaugati faina. Punem si vanilia.Adaugam faina si praful de copt si mixam. Dam cel putin 30 minute la frigider. Daca este cazul mai adaugati putina faina, compozitia trebuie sa fie ca o smantana groasa.Punem aluatul intr-un pos si spritam fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt avand grija sa lasam putina distanta intre ele fiindca se vor intinde la copt.Coacem fursecurile la foc mediu circa 10-15 minute in cuptorul preincalzit. Fursecurile trebuie sa fie doar putin rumene pe fund.
    Lasam fursecurile sa se raceasca si preparam crema. Pentru a eficientiza timpul puteti pregati crema chiar si cu o seara inainte. Punem frisca pe foc si o lasam pana ajunge la punctul de fierbere dar fara sa o lasam sa fiarba. O dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele sau cel mai sigur data pe razatoare. Adaugam si esenta de rom dupa gust si amestecam pana la omogenizare.
    Dam crema de ciocolata la frigider pana se intareste.Lipim fursecurile cu crema doua cate doua. Apoi glazuram paleurile cu ciocolata topita
wtb_1461787846.4884_97118

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne