Păjitură cu cremă de unt și ciocolată

INGREDIENTE

 

  • Blat :
  • 5 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 5 linguri de făină
  • Crema :
  • 3 gălbenușe
  • 150 g zahăr
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 200 g unt
  • esență de rom
  • Sirop :
  • 50 g zahăr
  • 100 ml apă
  • Glazură :
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 50 g unt
  • 50 ml smîntînă pentru frișcă lichidă

PAȘI

  • Mod de preparare : Separăm albușele si le batem cu un praf de sare si zahăr . Gălbenușele se freacă cu uleiul și esența de rom și se toarnă peste albușe și amestecăm ușor . Făina se cerne împreună cu cacaua și praful de copt peste compoziția de ouă . Amestecăm cu mișcări de sus în jos cu o paletă .
  • Compoziția se toarnă intr-o formă de 20/30 și se dă la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute . Se testează cu scobitoarea .
  • Sirop : Zahărul se caramelizează , se dă deoparte si se toarnă apa . Lăsăm pînă se răcește și caramelul se topește .
  • Crema : Se freacă gălbenușurile cu zahăr pe abur pînă se îngroașe si se lasă la răcit . Ciocolata se topește cu untul , apoi se mixează pînă devine cremos . Se răcește , se amestecă cu crema de ouă și se aromează cu esență de rom după gust .
  • Glazura : Ciocolata se topește impreună cu untul si frișca . Omogenizăm și lăsăm la răcit .
  • Blatul răcit se taie în două si se însiropează fiecare parte . Păstrăm puțin din cremă pentru ornat și restul o punem pe unul din blaturi și acoperim cu celălalt blat . Dăm la frigider până se întărește crema .
  • Prăjitura se porționează , se glazurează individual și se ornează cu crema rămasă .

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne