INGREDIENTE
- 1 cană zahăr brun
- 2 căni jumate de făină
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 pachet unt
- 14 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ½ linguriță sare
- 1 și 1/4 căni zahăr tos
- 1 ou
- 1 esență vanilie
- ½ căni lapte
- 1 cană coacăze proaspete
PAȘI
- Preîncălziți cuptorul la 175 grade C. Ungeți o tavă rotundă, cu ulei.
- Amestecați într-un bol 1 cană se zahăr brun, 2/3 cană făină, 1 linguriță de scorțișoară. Adăugați ½ pachet unt. Mixul va fi sfărâmicios. Puneți-l de o parte.
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
- Pentru prăjitură cu coacaze: amentecați ½ pachet unt într-un bol până devine cremos. Adăugați 1 cană zahăr tos și bateți cu mixerul sau telul compoziția până devine pufoasă.
- Adăugați 1 ou și esența de vanilie. Adăugați 1 cănă de făină, drojdia și sarea. Adăugați puțin câte puțin laptele, amestecând mult la fiecare adăugare.
- Turnați jumătate din aluat în tavă. Adăugați peste coacăzele. Puneți și cealaltă jumătate în tavă.
- Coaceți la 175 de grade C pentru 55-60 minute, până devine maroniu.
- Lăsați compoziția să se răcească. Presărați zahăr pudră peste.