Rețetă pâinici pufoase pentru cină

INGREDIENTE:

  • 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 120 ml apă caldă
  • 250 ml lapte cald
  • 120 g unt moale
  • 2 ouă mari
  • 65 g zahăr
  • 5 g sare
  • 750 g făină

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță pentru a o activa.
  • Într-un castron mare, combinăm laptele, untul, ouăle, zahărul, sarea, amestecul de drojdie și 350 g făină. Batem la o viteză medie până când conținutul devine neted. Amestecăm suficientă făină din cea rămasă până se formează un aluat moale.
  • Așezăm aluatul pentru painici pufoase pe o suprafață plană. Îl frământăm până când devine neted și elastic, aproximativ 6-8 minute. Apoi, îl așezăm într-un castron uns cu puțin unt, apoi îl ungem pe deasupra. Îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm să se ridice într-un loc cald până i se dublează dimensiunea, aproximativ o oră.
  • Aluatul crescut îl împărțim în jumătate. Fiecare bucată o porționăm în 12 bile. Așezăm rolele în două tăvi de cuptor. Le acoperim cu prosoape de bucătărie și le lăsăm să crească, într-un loc cald, aproximativ 30 de minute. În același timp preîncălzim cuptorul.
  • Le punem painicile pufoase la copt până prind o culoare maro-auriu, timp de 20-25 de minute. Putem să le ungem cu unt pentru un gust mai delicios. Poftă bună!
painici pufoase

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne