INGREDIENTE:
- 3 lingurițe de unt sau de ulei
- 1 cană de apă
- ½ cană de lapte
- 3 linguri zahăr
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 ou
- 3 ½ căni făină
- Ceapă tocată mărunt
- 1 lingură de condimente
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- Într-un vas mare, la foc mediu amestecăm uleiul, laptele și apa. Adăugăm zahărul, oul și amestecul de drojdie. Batem până devine neted.
- Adăugăm făina, ceapa, sarea și condimentele. Amestecăm cu ajutorul unei linguri de lemn. Daca este nevoie de făină suplimentară, adăugăm și integrăm cu grijă în aluat pentru pâinici pufoase, până nu mai este lipicios.
- Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină, timp de 2-3 minute. Punem aluatul pentru pâinici pufoase într-un vas ușor uns cu ulei. Acoperim și îl lăsăm la crescut până își dublează dimensiunea.
- Îl mai frământăm odată și îl lăsăm la odihnic pentru 10 minute. Apoi, împărțim aluatul în 24 bucățele. Pe fiecare dintre acestea, le rotim într-o chiflă.
- Punem rulourile într-o tigaie unsă și le lăsăm la crescut. Preîncălzim cuptorul, periem chiflele cu unt topit sau ulei. Punem la copt pentru 15-20 de minute sau până se rumenesc. Le lăsăm la răcit și le servim alături de orice masă.
- Poftă bună!